Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
sâmbătă, 19 iunie 2010
LINTE BATUTA CU USTUROI VERDE
Ingrediente:
o cana de linte mica
3-4 cepe
2-3 fire de usturoi verde
o crenguta de cimbru
100 ml ulei
sare si piper dupa gust
Preparare:
Se alege si se spala lintea. Se pune la fiert cu 4 cani de apa (la o masura de linte 4 masuri de apa)si un pic de sare. Se adauga o ceapa intreaga (curatata de coaja si spalata), o capatana de usturoi si o crenguta de cimbru.
Se fierbe pana scade toata apa si lintea este moale. Se scot ceapa, usturoiul si crenguta de cimbru.
Separat se curata 3 cepe mari si se taie "pestisori".
Se calesc intr-o lingura de ulei pana capata o culoare frumoasa, maronie, dar nu arsa.
In robotul de bucatarie sau in blender se pun 2-3 fire de usturoi, taiate in bucati de 2-3 cm.
Se adauga lintea fiarta,
uleiul, sare si piper si se proceseaza pana se obtine o pasta.
Se aseaza in salatiera si se decoreaza cu ceapa calita si usturoi verde tocat.
Foarte interesanta lintea asta batuta!. Numai ca fara ceapa prajita... Colecistul meu ar incepe sa tipe in gura mare daca as manca, desi de placut imi place! O duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergere