sâmbătă, 19 iunie 2010

LINTE BATUTA CU USTUROI VERDE



Ingrediente:

o cana de linte mica
3-4 cepe
2-3 fire de usturoi verde
o crenguta de cimbru
100 ml ulei
sare si piper dupa gust





Preparare:
Se alege si se spala lintea. Se pune la fiert cu 4 cani de apa (la o masura de linte 4 masuri de apa)si un pic de sare. Se adauga o ceapa intreaga (curatata de coaja si spalata), o capatana de usturoi si o crenguta de cimbru.
Se fierbe pana scade toata apa si lintea este moale. Se scot ceapa, usturoiul si crenguta de cimbru.


Separat se curata 3 cepe mari si se taie "pestisori".

Se calesc intr-o lingura de ulei pana capata o culoare frumoasa, maronie, dar nu arsa.




In robotul de bucatarie sau in blender se pun 2-3 fire de usturoi, taiate in bucati de 2-3 cm.



Se adauga lintea fiarta,

uleiul, sare si piper si se proceseaza pana se obtine o pasta.


Se aseaza in salatiera si se decoreaza cu ceapa calita si usturoi verde tocat.




Un comentariu:

  1. Foarte interesanta lintea asta batuta!. Numai ca fara ceapa prajita... Colecistul meu ar incepe sa tipe in gura mare daca as manca, desi de placut imi place! O duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere