Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
miercuri, 23 iunie 2010
SUPA CREMA DE USTUROI VERDE
Ingrediente:
3 linguri de unt
3 fire mari de usturoi verde, tăiat în bucăţele, inclusiv coditele
2 cepe mici, de preferinta verzi
1 - 2 lingurite de cimbru proaspat
1 -2 lingurite de patrunjel proaspat
1 litru de supa de pui sau de legume
3-4 cartofi noi fierti
1 ceasca de smantana
1 lingura de amidon de porumb
2 lingurite de suc de lămâie proaspăt stoarsa
Nucşoară proaspăt rasă pentru garnitura, sau o crenguta de cimbru verde sau o crenguta de patrunjel verde
½ - 1 lingurita de sare dupa gust
piper proaspăt macinat, dupa gust
Preparare:
In oala de supa, se topeste untul la foc mediu. Adaugati usturoiul verde şi ceapa şi sotati până devine translucide şi cu miros plăcut, aproximativ 3 minute. Adaugati ierburile şi sotati pentru inca câteva minute.
Se adaugă apoi zeama de supa si cartofii şi se fierbe pentru aproximativ 20 de minute.
Luati supa de pe foc si pasati-o cu un blender. Se pune inapoi pe foc mic. Amestecati amidonul de porumb în paharul de smantana si se adauga la supa data la foc mic. Se amestecă foarte bine şi se fierbe la foc mic timp de câteva minute până capata grosime şi devine cremoasa. Se condimentează cu suc de lămâie, sare şi piper şi se fierbe aproximativ 5 minute amestecand din cand in cand. Se presara cu cimbru proaspăt şi se rade nucşoară proaspata pe fiecare castron de supa si serviti fierbinte, cu crutoane alaturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu