joi, 22 iulie 2010

CIUPERCUTE UMPLUTE CU SPANAC, PANE



Ingrediente:
ciupercute (mai mici), numai palariile
Pentru umplutura:
o lingura de unt
o ceapa
100 g urda
100 g spanac oparit si scurs bine de zeama
verdeata (marar si/sau patrunjel)
un praf de nucsoara pisata
sare si piper dupa gust
un ou
Pentru pane:
cateva linguri de faina
2 oua
pesmet
parmezan ras
cateva linguri de ulei pentru prajit
Preparare:
Se spala ciupercile bine si se pastreaza doar palariile.


Umplutura:Ceapa tocata marunt se pune la calit intr-o lingura de unt.


Cand a devenit sticloasa se adauga spanacul si se mai caleste pana s-a evaporat tot lichidul.

Se adauga urda,

se amesteca.

Se condimenteaza si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga un ou crud si se amesteca bine.


Cu aceasta compozitie se umplu palariile ciupercutelor.


Cele 2 oua se bate bine cu sare si piper.
Ciupercutele umplute se dau prin faina, apoi prin ou batut si la urma prin pesmet amestecat cu parmezan proaspat ras.
Se prajesc in ulei incins cate 1-2 minute pe fiecare parte.



Sunt foarte bune atat calde, cat si reci.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu