Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
miercuri, 21 iulie 2010
PRAJITURA CU CAISE SI BEZEA
Ingrediente blat:
400 g faina
200 g unt
3 galbenusuri
120 g zahar pudra
O lingurita zeama de lamiae sau otet
O lingura smantana (facultativ, eu nu am pus)
1 kg caise
Bezea:
3 albusuri
3 linguri de zahar
O lingurita zeama de lamiae sau otet
O lingurita amidon alimentar
100 g fistic crud
Preparare:
Se freaca cu mixerul untul cu zaharul.
Se adauga pe rand cate un galbenus
si se freaca in continuare,
apoi se adauga in 3 reprize faina proaspat cernuta
si se amesteca pana se leaga un aluat.
Se ia din vas si se intinde cu mana in tava, cat mai uniform. Se inteapa din loc in loc cu furculita
si se pune in cuptorul preincalzit sa se coaca pe jumatate (pana incepe sa se maroneasca pe margini).
Intre timp se taie caisele in jumatati sau chiar sferturi, daca fructele sunt mari.
Se prepara bezeaua: albusurile se bat cu mixerul si cu un praf de sare pana se intaresc Se adauga cate o lingura de zahar, zeama de lamiae si amidonul si se bate pana se obtine o pasta tare si lucioasa.
Se scoate tava cu foaia din cuptor, se adauga repede caisele deasupra
si se acopera cu bezeaua.
Deasupra cine doreste, pune fistic tocat grosier (eu l-am spart intr-un mojar de marmura)
si se da tava din nou la cuptor,
cu focul foarte mic, cca 15 minute, dupa care sa mai lasa cca o jumatate de ora cu cuptorul intredeschis pentru ca bezeaua sa se usuce si sa ramana alba, frumoasa.
Se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptor.
A doua zi se taie si se serveste.
Este deosebit de buna si fina!
Divine! Your shots are gorgeous.
RăspundețiȘtergereRegards :)