luni, 5 iulie 2010

PASTETA DE PUI



Ingrediente:
2 bucati piept de pui dezosat
o caciulie (capatana) de usturoi
2-3 linguri de smantana grasa
2 albusuri de ou
sare si piper dupa gust
putin unt sau ulei
o lingura de pesmet
cateva masline verzi umplute cu gogosar
verdeata

Preparare:
Carnea de pui se da prin masina de tocat cu sita deasa.
Usturoiul se toaca foarte marunt.
Se amesteca carnea cu usturoiul, smantana, albusul de oua, sare si piper dupa gust.
Pentru a obtine forma triunghiulara, eu folosesc o tava de paine in care asez doua placi dreptunghiulare de sticla, imbracate in folie de aluminiu, ca in imagine.
Se ung placile de sticla cu unt (sau ulei) si se presara cu pesmet.

Se aseaza o parte din pasta de carne in tava, intre cele doua placi de sticla invelite in folie de aluminiu, care formeaza un triunghi cu varful in jos, spre fundul tavii. Se aseaza un rand de masline

un strat de verdeata

si se acopera cu restul de pasta de carne. Deasupra se presara pesmet

si se da la cuptor. Cand pesmetul de deasupra este rumenit, pasteta este gata

Se rastoarna pe un platou, se taie in felii si se serveste:



Un comentariu:

  1. Това предястие изглежда чудесно!
    Много находчиво оформяне -
    Благодаря за идеята, Geta!
    Поздрав и усмихнато лято, Диана

    RăspundețiȘtergere