Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
duminică, 12 septembrie 2010
PRAJITURA CU PRUNE SI NUCI
Ingrediente:
6 oua
300 g zahar
250 g faina
7 linguri de ulei
½ lingurita de scortisoara
Un pachetel de praf de copt
Esenta de rom
Zahar vanilat
Nuci
Preparare:
Prunele se taie pe lung in 4 felii si se amesteca cu scortisoara.
Se unge tava si se tapeteaza cu faina.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul cate o lingura pe rand, apoi esenta de rom si zaharul vanilat.
Se adauga galbenusurile alternand cu uleiul si se bate in continuare pana se omogenizeaza bine. Se adauga apoi incet, faina cernuta cu praful de copt.
Se toarna compozitia in tava si se aseaza deasupra fructele: intai prunele si deasupra nucile.
Se coace timp de 30-40 de minute.
Se taie rece.
Hmm... arata tare bine si cred ca e grozav de buna...
RăspundețiȘtergere