Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
joi, 28 octombrie 2010
TARTA TATIN CU PRUNE ROSII
Ingrediente:
Aluatul:
100 g unt
200 g făină
1 praf de sare
5 linguri cu apă de la gheaţă
Umplutura:
25 g unt
100 g de zahăr
10-12 prune mari rosii
cateva frunze de menta
o portocala curatata si taiata bucatele
Preparare:
Pentru aluat se pun in robot 100 g de unt si 200 g de făină.
Se presara cu un praf de sare, si se amesteca nu prea bine, folosind functia “puls”.
Se adaugă 5 linguri de apă rece de la gheaţa şi se amesteca până când începe sa se lege un aluat.
Se scoate din cuva robotului si se intinde o foaie de marimea tavii, pe o hârtie de copt presărata cu făină.
Se ruleaza cu tot cu hartie si se pune în frigider pentru o jumătate de oră.
Între timp, 25 g de unt se topesc direct in tava in care se va face tarta.
Se toarnă 100 de grame de zahăr, şi fără a amesteca, aşteptaţi până când zaharul cu untul încep să devina maro.
Lasati caramelul sa se raceasca si apoi asezati deasupra cateva frunze de menta, jumatati de prune, cu taietura in sus si bucati de portocala.
Acoperiţi fructele cu foia de aluat din frigider si dati tarta le cuptor pentru cca 30 de minute.
Este gata cand siropul lasat de fructe nu mai fierbe, este destul de legat.
Calda, este delicioasa, dar si rece este foarte buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu