marți, 23 noiembrie 2010

ALFAJORES DE DULCE DE LECHE - FURSECURI CU CREMA MOUSSE DE LAPTE



Ingrediente:
200 g unt
110 g de zahăr
3 galbenusuri
1 lingura de brandy
coaja de lamaie
260 g amidon de porumb
0000 170 g făină
2 linguriţe. praf de copt
1 / 2 lingurita. bicarbonat de sodium

dulce de leche
nucă de cocos



Preparare:

Amidonul se cerne impreună cu făina, praful de copt şi bicarbonatul.
Untul moale se bate cu zahărul până se omogenizează şi devine cremos.
Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, şi se amestecă bine după fiecare adăugare.
Se aromatizează cu brandy si coaja de lamaie.
Cu o spatulă sau lingură de lemn se includ ingredientele uscate, amestecând bine.
Se lasă aluatul să se odihnească învelit în folie de plastic în frigider cel puţin o oră. În congelator se păstrează cel puţin 3 luni.
Aluatul se întinde în foaie de 4-5 mm grosime. Se taie discuri cu diametrul de 4 cm.
se asează discurile în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dau la frigider pentru câteva minute.
Se coc la temperatură moderată timp de 10-15 minute Trebuie sa ramana albi,usor mai aurii pe fund.


Se lasă să se răcească apoi se umplu doi câte doi cu un strat generos de dulce de leche iar marginile se dau prin nucă de cocos. Alternativ se poate folosi de nucă de cocos colorată în nuanţe diferite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu