joi, 25 noiembrie 2010

PLĂCINTA GRECEASCĂ CU LĂMÂIE


Ingrediente :
un pachet foi de plăcinta (400 grame),
un pahar* de ulei,
un pahar* de zahăr,
un pahar* de iaurt (200 ml),
4 ouă,
un plic cu praf de copt,
un plic de zahăr vanilat,
zeama şi coaja de la o lămâie verde (lime)
o fiolă esenţă de rom

Siropul:
2 pahare de zahăr
zeama şi coaja de la două lămâi
*- se măsoară cu un pahar de 200 ml
Preparare:
Foile de placintă, dezgheţate, se zdrentuiesc.

Ouăle se bat cu zahărul. Se adaugă uleiul, iaurtul, zahărul vanilat şi praful de copt stins cu zeama de la o lămâie, esenţa de rom şi coaja de lămâie amestecând în continuare.

Se adaugă zdrenţele foilor de plăcintă şi se omogenizează.

Compoziţia obţinută se toarnă în tavă sau într-un vas termorezistent.

Se da la cuptor la foc potrivit, pentru cca 30 de minute până se rumeneşte.

Între timp se prepară un sirop din 2 pahare de apa, zeama şi coaja de la două lamâi şi 2 pahare de zahar. Se fierb până scade şi se îngroaşă puţin.
Când prăjitura s-a răcorit se toarnă deasupra siropul şi se lasa la temperatura camerei de pe o zi pe alta.

Este aromată, răcoritoare, foarte simplu de făcut şi merge foarte bine cu un pahar de ceai!

Un comentariu: