miercuri, 10 noiembrie 2010

FILE DE CRAP CU SOS DE SMANTANA, USTUROI SI VERDEATA




Ingrediente:
File de crap
2-3 linguri de malai
O lingura de faina
Ulei de floarea soarelui pentru prajit
Sare si piper, dupa gust
Sosul:
Un galbenus de ou
100 ml de ulei
O capatana de usturoi
4-5 linguri de smantana
Verdeata: marar si/sau patrunjel
Piper roz pentru décor

Preparare:
Se incepe cu prepararea sosului:
Usturoiul se curata si se prepara un mujdei uscat (numai usturoi si sare)
Se prepara maioneza dintr-un galbenus de ou si 100 ml ulei. Se adauga cate putin mujdei amestecandu-se in continuare apoi se adauga cate o lingura de smantana iar la urma verdeata tocata marunt. Desi sosul este destul de subtire in aceasta faza, dupa ce se acopera vasul cu folie alimentara si se tine la frigider minim o jumatate de ora, sosul va capata consistent unei smantani groase.
Fileurile de crap se spala, se portioneaza si se sterg cu un prosop de bucatarie. Se sareaza si se pipareaza. Se pune uleiul la incins in tigaie.
Bucatile de crap se dau prin amestecul de malai cu faina de grau si se prajesc in ulei fierbinte. Se scot pe prosoape de hartie, pentru a absorbi surplusul de ulei.
Se servesc cu sosul de smantana si se decoreaza cu verdeata si piper roz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu