joi, 11 noiembrie 2010

PRAJITURA CU BRANZA “DOAMNA RADU”


Reteta aceasta o am de la o buna si draga prietena si in decursul anilor am fact-o de nenumarate ori. Sub acest titlu o am notata in caietul cu retete. Este o prajitura destul de ieftina si foarte, foarte buna!
Ingrediente:
Pentru aluat:
2 oua (intregi)
12 linguri de zahar
12 linguri de ulei
13-14 linguri de faina
400 g iaurt
O lingurita esenta de rom
O lingurita de bicarbonate
Pentru umplutura:
1 kg de branza de vaci
4 oua
Zahar dupa gust
Lapte, pana umplutura devine cremoasa
Stafide,
Coaja de lamiae
Vanilie

Preparare:
Ouale se amesteca cu cele 12 linguri de zahar timp de 5-10 minute cu lingura de lemn sau 1-2 minute cu mixerul. Se adauga treptat 12 linguri de ulei, apoi alternative iaurtul cu faina, apoi bicarbonatul stins cu esenta de rom.
Intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina se toarna o jumatate de compozitie si se coace.
In acest timp se prepara umplutura prin amestecarea tuturor ingredientelor.
Cand compozitia din tava s-a copt, se scoate tava din cuptor se presara cu putin pesmet sau gris si se toarna umplutura.
Deasupra se intinde restul de compozitie si se termina de copt. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Rece, se pudreaza cu zahar pudra si se taie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu