Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
vineri, 19 noiembrie 2010
PRAJITURA CU CREMA DE BRANZA SI ZMEURA
Ingrediente:
2 1/4 cani faina
3/4 cană de zahăr
150g unt rece
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă de sare
3/4 ceasca de smantana
1 ou, bătut
1 1/2 lingurite esenta de migdale
Umplutura:
400 g crema de branza
1 / 2 cană de zahăr
2 oua
1 / 2 cana gem de zmeura
1 / 2 cana migdale curatate
Zahăr pudra (opţional)
Preparare:
1) În vasul robotului amestecati faina si zaharul. Adaugati untul rece, taiat bucatele si folositi functia “puls” până când amestecul este sfărâmicios. Scoateţi 1 ceasca şi lasati-o deoparte. In aluatul rămas se adaugă praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, smântâna, oul si esenta de migdale si se amestecă bine. Presati aluatul pe fundul si marginile unei tavi cu diametrul de 22 cm, daca este rotunda sau cu latura de 22 cm, daca tava este patrata.
2) Pentru umplutura, se bate crema de branza, zahărul şi oul intr-un bol pana se omogenizeaza.
Se toarnă crema peste aluat iar deasupra se aseaza cu lingurita gem de zmeura.
Se presara cu migdale şi aluatul sfaramicios oprit.
3) Se coace la foc potrivit, pentru 55-60 minute.
Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza.
Deasupra se poate presara cu zahăr pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu