Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
sâmbătă, 27 noiembrie 2010
PRAJITURA CU OREO
Ingrediente:
200 g biscuiti Oreo (cu umplutură)
100g unt
50 g faina de migdale
O lingura de cacao
1 lingurita praf de gelatină
300g crema de brânză grasă
150ml smantana pentru frisca
½ linguriţă de extract de vanilie
75g zahăr pudră
ciocolata neagra topita cu un pic de unt, pentru décor
Preparare:
100 g biscuiti Oreo, untul, faina de migdale si cacaoa se pun in vasul robotului si se amesteca pana se obtine un aluat destul de omogen.
In tava tapetata cu hartie de copt se pune aluatul pentru blat, presandu-l putin cu mana.
Se da tava la rece.
Praful de gelatina se presara peste cca 30 ml apa rece si se lasa sa se inmoaie, apoi se topeste pe baia de abur sau la microunde, amestecand usor pana la completa dizolvare a gelatinei.
Crema de branza, smantana, extractul de vanilie si zaharul pudra se pun intr-un castron si se bat cu mixerul pana se omogenizeaza. Se adauga gelatina topita. 100 g biscuit se rup bucati si se amesteca usor in crema, fara a-I sfarama prea tare. Se toarna crema in tava peste blatul racit.
Se da tava la rece pentru minim doua ore. Cand s-a intarit crema se decoreaza cu ciocolata topita cu putin unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu