duminică, 14 noiembrie 2010

PRAJITURA “INTELIGENTA”


Ingrediente:
7 oua
12 linguri de zahar
9 linguri de faina
1 l lapte
200 g unt sau 250 g margarina
1-2 pachetele de zahar vanilat
O lingurita rasa de sare de bucatarie
O lingurita rasa de amoniac

Preparare:
Se freaca bine cele galbenusuri cu 5 linguri de zahar si cu zaharul vanilat. Dupa omogenizare se adauga untul moale, la temperature camerei (in nici un caz nu se topeste pe foc)
Si se amesteca bine . Se toarna apoi1/4 l lapte. Veti avea surpriza ca din compozitie se va allege untul, insa nu va speriati. Se adauga cele 9 linguri de faina cernute impreuna cu amoniacul si se amesteca bine de tot, folosind chiar mixerul, desi de preferat este lingura de lemn. Important este sa nu se faca cocoloase.
Se toarna si restul de lapte, amestecandu-se in continuare.

Separat, se bat spuma cele 7 albusuri cu sarea si cu 7 linguri de zahar.
Spuma se toarna peste prima compozitie, amestecand cu lingura de lemn de jos in sus, pana cand totul se omogenizeaza si devine fluid.
Intr-o tava cu peretii inalti, unsa cu unt si tapetata cu faina se toarna compozitia.
Se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc mic spre mediu, timp de 50-60 de minute.

Nu va speriati: atunci cand o scoateti din cuptor, prajitura frumos crescuta se va lasa un pic.
Cand s-a racit complet, se pudreaza cu zahar pudra si se taie. Deabia in aceasta faza veti realize de ce i se spune “inteligenta”: pentru ca in timpul coacerii , s-au format de la sine doua straturi de blat si unul de crema la mijloc.


Un comentariu:

  1. este extraordinara nu dati gres un dulce bun, bun, de tot .EXCELENTA prajitura

    RăspundețiȘtergere