Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
miercuri, 3 noiembrie 2010
TORT DE CARNE TOCATĂ CU BACON
Ingrediente:
1 kg carne tocată (am folosit pulpe de pui dezosate)
2 morcovi
2 cepe
2 capatani de usturoi
3 oua
o legatura de patrunjel proaspat tocat
150 g pesmet
300 g bacon, felii
sare, piper
5-6 oua fierte tari
Preparare:
Se curăţă ceapa, morcovul şi usturoiul si se dau impreuna prin masina de tocat. Se adauga ouăle crude, patrunjelul tocat fin, pesmetul, sare şi piper. Toate se amestecă bine.
Ouale fierte se taie in doua pe lung, se scot galbenusurile si se amesteca cu carnea tocata, apoi jumatatile de ou se umplu cu carne tocata si se reconstituie ouale.
Se captuseste tava de tort cu felii de bacon. Se toarnă o treime din amestecul de carne tocată, se aseaza oule umplute, restul de compozitie, se acopera cu felii de bacon
şi se coace circa 60 de minute la cuptor.
Cand baconul de deasupra s-a rumenit frumos, se scoate tava din cuptor, se rastoarna tortul pe o alta tava in care s-a pus hartie de copt si se maid a la cuptor cca ½ de ora sa se rumeneasca si pe aceasta parte.
Se scoate din cuptor, se garniseste dupa dorinta şi se serveşte.
minunata idee!trebuie sa incerc!
RăspundețiȘtergere