Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
miercuri, 3 noiembrie 2010
GUGULUF DE LAMAIE SI RICOTTA
Ingrediente:
20 g făină
2.5 lingurite praf de copt
Un vârf de cuţit de sare
170 g unt
300 g zahăr
1,1 kg ricotta sau branza de vaci
3 oua
Coaja rasa de la o lamaie
Esenta de vanilie sau zahar vanilat
Stafide, rahat, gem de capsuni
Glazura:
200 g de zahăr pudră
sucul de la o jumătate de lămâie
Preparare:
Puneti intr- un castron ingredientele uscate: faina, sarea si praful de copt.
Freacati cu mixerul untul cu zahărul si branza, apoipuneti ouale unul cate unul amestecand bine după fiecare. Adaugati vanilie si coaja de lamaie.
Apoi cu o lingura de lemn amestecati ingredientele uscate până când aluatul este omogen. Turnati jumatate de compozitie in tava de guguluf, puneti stafidele, rahatul si gemul apoi restul de compozitie, neteziti şi dati-l în cuptorul preincalzit la 180 grade. Coaceti 40-50 de minute , pana trece testul scobitorii. Odată copt, guguluful se lasa sa se raceasca, apoi se acopera cu glazura.
Glazura:
Se amestecă zahărul cu sucul de lămâie, se freaca pana se albeste si capata consistenta de glazura. Deasupra se decoreaza cu coaja de lamaie rasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu