miercuri, 30 martie 2011

MACROU MARINAT


Ingrediente:
3 bucati de macrou
2-3 linguri de ulei,
2-3 linguri otet, (preferabil de vin)
o lingura de zahar,
piper,
sare,
foi de dafin,
boia iute de ardei
½ cana pasta de rosii sau bulion
(cantitatile sunt aproximative, acestea putand fi mai mari sau mai mici, in functie de gust)

Preparare:
Macroul, eviscetat, decapitat si fara coada se taie felii si se aseaza intr-o cratita. Deasupra se toarna 2-3 linguri de ulei, 2-3 linguri otet, o lingura de zahar, piper, sare, foi de dafin, boia iute de ardei. Se toarna apa cat sa acopere pestele si se lasa sa fiarba cu capacul pus, la focul mic. Dupa ce a fiert bine (cel putin o ora) se adauga bulionul si se mai lasa pe foc mic inca jumatate de ora. Se verifica din cand in cand si daca trebuie se mai adauga apa, scuturand cratita pentru a pastra bucatile de peste intregi. Cand este gata, oasele mici s-au “topit”, ramanand doar sira.

Se poate servi pe felii de paine prajita, unse cu usturoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu