Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
luni, 28 martie 2011
SALATA DE MORCOVI
Ingrediente:
1 kg de morcovi uniformi si mai mari
2 linguri ulei de floarea soarelui
2-3 linguri de zahar (in functie de cat de dulci sunt morcovii)
Sare
Mix de piper (sau de care aveti)
Coriandru
2 catei de usturoi
2 linguri otet de vin
Preparare:
Morcovii se curata si se spala bine. Apoi se dau prin razatoare. Eu am folosit razatoarea Borner, placa cu doua randuri de dinti, asfel ca morcovul sa fie taiat in fasii subtiri si lungi, ca niste paie.
Piperul si coriandrul se strivesc mai mare, in piua (sau se rasnesc). Se adauga peste fasiile de morcovi. Se adauga zaharul (sau miere de albine).
Se curate usturoiul si se piseaza cu sare, apoi se adauga si acesta peste morcovi.
Se adauga otetul si uleiul.
Se amesteca bine cu mainile toata compozitia si se freaca bine pana morcovul lasa suc.
In aceasta reteta este foarte important ingredientul "coriandru" care ii da o aroma si un gust deosebit.
Se poate manca si imediat, dar este mult mai buna daca se lasa o noapte la frigider.
Se poate pastra si o luna intr-un borcan, presat bine si inchis ermetic.
Merge perfect cu mancaruri din carne si legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu