Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

miercuri, 20 aprilie 2011

CIUPERCUTE PANE, UMPLUTE CU STEVIE SI LEURDA


Ingrediente:
Cca 500 g ciupercuţe
2 legături de ştevie
2 legături de leurdă
250 g brânză de vaci
2-3 linguri de ulei de măsline
O legătură de ceapă verde
O legătură de usturoi verde
3 oua
3-4 linguri de făină
Cam 200 g pesmet
Verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
2 linguri de parmezan ras
Sare şi piper

Preparare:
Ciupercuţele se spală bine, să nu aibă nisip şi li se îndepărtează codiţele. Pălăriile ciupercilor se pun la scurs. Între timp se prepară umplutura: frunzele de ştevie şi cele de leurdă se spală bine şi li se indepărtează codiţele. Se opăresc în apă sărată, apoi se scurg. Ceapa şi usturoiul verde se taie rondele si se pun în uleiul de măsline până se înmoaie puţin (nu se prăjesc). Se adaugă frunzele scurse şi tocate grosier. Se amestecă bine, până se înmoaie. Se adaugă brânza de vaci şi se amestecă. Verdeaţa se toacă şi se adaugă în tigaie peste umplutură. Se sărează şi se pipărează după gust. Se ia de pe foc şi se adaugă o lingură de pesmet şi un ou. Se amestecă şi umplutura este gata.
Pălăriile ciupercuţelor se umplu cu această pastă.

Ciupercuţele umplute se dau prin făină, ou bătut şi pesmet amestecat cu parmezan ras. Se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dau pentru 35-40 de minute la cuptorul preîncălzit.

Sunt foarte gustoase şi săţioase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu