vineri, 22 aprilie 2011

PASCĂ PENTRU DIABETICI, CU BRÂNZĂ ŞI FRUCTE DE PĂDURE


Odată cu ieşirea mea la pensie, la sfârşitul lunii ianuarie, m-am procopsit şi cu un diabet neinsulinodependent. Regimul alimentar este destul de strict. Pentru că se apropie sărbătorile Pascale aş dori să vin în sprijinul tuturor celor care suferă de această boală cu câteva reţete de preparate specifice. Pentru început o pască cu brânză.
Ingrediente:
Aluat:
100 ml vin alb sec
80 ml ulei (de preferat de măsline)
100 g făină de grâu
200 g făină integral de grâu
Un praf de sare

Umplutură:
500 g brânză de vaci
2-3 linguri de fructoză (Atenţie! Este mult mai dulce decât zahărul)
3 ouă
Arome: coajă rasă de lămâie şi portocală, ½ baton de vanilie
Fructe de pădure (congelate)

Preparare:
Pentru aluat se pun în robot ingredientele lichide. Se foloseşte funcţia “puls” pentru a se obţine o emulsie (sau se porneşte robotul pentru câteva secunde). Se adaugă cele două sortimente de făină şi sarea. Se porneşte robotul şi în 10-15 secunde aluatul este gata. Este foarte maleabil şi uşor de prelucrat.

Pentru umplutură se pun în robot toate ingredientele înafară de fructe, se amestecă bine.
Cu aluatul preparat se îmbracă forma. Se toarnă compoziţia în tavă iar deasupra se împrăştie fructele îngheţate. Se coace la foc potrivit 45-50 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu