Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
vineri, 22 aprilie 2011
PASCA PENTRU DIABETICI CU SPANAC, CIUPERCI SI OUA DE PREPELITA
Ingrediente:
Aluat cu făină integrală de grâu
400 g spanac
250 g ciuperci
O ceapă veche
O legătură de ceapă verde
O legătură de usturoi verde
O legătură Frunze de pătrunjel
2-3 linguri ulei de măsline
Sare şi piper după gust
Un ou de găină
10 ouă de prepeliţă
Caşcaval ras (nu prea mult)
O lingură de parmesan ras
Preparare:
Se îmbracă forma de pască cu aluat.
Pentru umplutură vom proceda în felul următor: spanacul, dacă este proaspăt se opăreşte câteva minute în apă sărată.
Se pune uleiul la încins. Se adaugă ceapa tocată şi când a devenit sticloasă se adaugă ciupercile. Se călesc până se evaporă tot lichidul lăsat de ciuperci. Se adaugă spanacul şi verdeaţa tocată. Se sărează şi se pipărează. Se lasă să se răcească apoi se amestecă în compoziţie un ou.
Se pune compoziţia în tavă. Se fac 10 adâncituri (una la mijloc şi 9 pe margini), în care se sparge câte un ou de prepeliţă.
Se sărează şi se pipărează. Se presară cu caşcaval ras şi o lingură de parmesan ras.
Din aluatul rămas se poate face un ornament.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu