Ingrediente:
Fasole verde proaspătă sau congelată
O lingură de ulei
O ceapă
Câţiva căţei de usturoi
Sare şi piper după gust
Preparare:
Fasolea verde se fierbe la abur. Într-o cratiţă se pune la încins o lingură de ulei. Ceapa tocată mărunt se pune în uleiul încins, până devine sticloasă. Se adaugă fasolea verde şi puţină zeamă sau apă.
Când zeama a scăzut se asezonează cu sare şi piper după gust şi se opreşte focul. Se serveşte cu usturoi tocat.
fara ceapa daca pui usturoi nu cred ca mai este necesara ceapa
RăspundețiȘtergereCeapa şi usturoiul nu se exclud reciproc. Reţeta aceasta este foarte cunoscută în nordul Moldovei. Aşa o făcea bunica, asa o făcea mama, aşa o fac şi eu şi place întregii familii.
RăspundețiȘtergereAm sa incerc si eu astazi sa vedem ce a sa iasa
RăspundețiȘtergere