Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
miercuri, 25 mai 2011
MUSACA DIETETICĂ CU DOVLECEI ŞI PIEPT DE CURCAN
Ingrediente:
Un piept de curcan
3-4 dovlecei
O ceapă
O lingură de pastă de ardei sau boia dulce
2 linguri pastă de roşii
Un ou
O lingură de iaurt slab
O lingură de ulei
O linguro de parmesan ras
O ceşcuţă de supă de pasăre
O legătură de pătrunjel verde
Sare şi piper după gust
Preparare:
Pieptul de curcan fără piele şi oase se dă prin maşina de tocat. Din piele şi osul de la piept se prepară o supă. Ceapa se toacă mărunt şi se pune într-o tigaie cu o lingură de ulei până se înmoaie şi devine sticloasă. Se adaugă carnea tocată şi pătrunjelul tocat mărunt. Se căleşte carnea până se albeşte. Dacă a scăzut tot lichidul se mai poate adăuga o lingură de supă. Se adaugă pasta de ardei, o lingură de pastă de roşii, sare şi piper după gust. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească.
Dovleceii se spală şi se taie în felii nu prea subţiri.
Un vas termorezistent se unge cu puţin ulei şi se tapetează pe fund şi pe pereţii laterali cu feliile de dovlecel. Se toarnă carnea călită şi se acoperă vasul cu felii de dovlecel.
Se tornă căniţa de supă în care s-a dizolvat o lingură de pastă de roşii. Oul se amestecă cu iaurtul, sare şi piper şi se toarnă peste musaca. Se presară parmezan ras şi se dă la cuptor pentru cca o oră.
Fiind dietetică se poate servi atât caldă cât şi rece, cu salată, murături sau simplă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu