Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
vineri, 24 iunie 2011
PARFE DIETETIC CU MENTĂ ŞI PETALE DE TRANDAFIR
Cu aceasta reteta prticip la Provocarea lunii Iunie "Dulce Romanie", gazduita de Antonina S. pe blogul Dulcegarii culinare
Ingrediente:
3 gălbenuşuri
3 linguri rase cu fructoză (sau în varianta nedietetică, 4 linguri pline cu zahăr)
3 linguriţe petale conservate de trandafiri
300 ml frişcă vegetală
o mână de mentă, tocată
2-3 linguri sirop natural de mentă
Preparare:
Gălbenuşurile se freacă cu cele 3 linguri de fructoză până se albesc şi îşi dublează volumul. Se pun la bain-marin şi se încălzesc, amestecând continuu, până când se îngroaşă atât cât o dungă făcută cu degetul pe spatele lingurii îşi păstrează forma. Se adaugă menta tocată, se amestecă bine, se ia de pe foc şi se ţine vasul acoperit pentru a se infuza menta.
Când compoziţia s-a răcit se adaugă siropul de mentă şi petalele de trandafir, se amestecă, iar la sfârşit se încorporează frişca bătută, dacă e necesar cu o linguriţă de fructoză.
Îngheţata astfel preparată se toarnă în forme şi se dă la congelator pentru minim 5 ore.
Este delicioasă, nu face ace şi nu trebuie amestecată în timpul congelării
Se poate servi cu sos dietetic din petale de trandafir.
Geta iti multumesc tare mult pentru participare.. Suna divin .. menta cu petale de trandafir... Cred ca are un gust grozav!!! multumesc frumos si astept datele pe mail. Pupici
RăspundețiȘtergereAstept te rog o poza cu inghetata pe mail .. ;)
RăspundețiȘtergereExcelent arata...si cu siguranta e foarte buna si mai ales racoritoare:)
RăspundețiȘtergereweek-end placut!