vineri, 1 iulie 2011

CLĂTITE DIN FRUNZE DE SFECLĂ ROŞIE


Acestea nu arată foarte apetisant, dar sunt cu adevărat delicioase!
Ingrediente:
15 frunze de sfeclă roşie( cu peţiolul visiniu)
o ceapă mică uscată şi o legătură de ceapă verde,
un căţel de usturoi,
3 ouă,
sare,
piper,
4 linguri cu făină.

Preparare:
Frunzele de sfeclă se toacă.
Se adaugă ceapa tocată, usturoiul pisat, ouăle bătute uşor, sare şi piper. La sfârşit se adaugă făina.

Se unge uşor o tigaie cu ulei.
Se aşează cu lingura grămăjoare de compoziţie în tigaie. Se prăjesc pe ambele feţe.Se servesc cu iaurt sau smântână amestecată cu mărar şi codiţe de „chivas” sau pe româneşte arpagică, sau cepşoară şi asezonată cu sare şi piper.

Sunt, de asemenea, foarte gustoase servite fierbinţi cu supă.
Şi nimeni nu va ghici din ce au fost făcute…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu