duminică, 3 iulie 2011

PRAJITURA CU BRÂNZĂ ŞI BLAT DE CACAO


Ingrediente:
Pentru aluat:
400 g făină
250 g unt sau margarină
75 g fructoză (sau 150 g zahăr în varianta nedietetică)
2 gălbenuşuri
1 pachet de praf de copt
2 linguri cu cacao
2-3 linguri cu lapte călduţ

Crema:
750 g brânză de vaci stoarsă bine
4 ouă +2 albuşuri (rămase de la blat)
2-3 linguri cu smântână
2 linguri cu griş
Coaja rasă de la o lămâie
Un pic de esenţă de vanilie
100 g fructoză (sau 250 g zahăr în varianta nedietetică)


Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele solide: făina amestecată cu praful de copt, fructoza (zahărul) şi cacaoa.
În alt vas se topeşte untul (margarina) şi după ce s-a răcit la temperatura camerei se adaugă cele două gălbenuşuri şi 2-3 linguri de lapte şi se omogenizează.

Se toarnă peste ingredientele solide, se frământă şi se formează două bile de aluat, aproximativ egale ca dimensiune. Se pun în congelator pentru 8-10 minute,

timp în care se prepară crema.
Într-un castron se pune brânza şi se fărâmiţează bine. Se adaugă fructoza (zahărul), smântâna, grişul, coaja de lămâie, esenţa de vanilie şi 4 gălbenuşuri şi se amestecă bine.

Cele 6 albuşuri se bat spumă tare cu un vârf de cuţit de sare.

Se adaugă peste compoziţia de brânză

în două reprize,

amestecând uşor, de jos în sus.

Se scot din congelator bilele de aluat. În tava tapetată cu hârtie de copt se rade pe răzătoarea mare prima bilă de aluat, având grijă să rămână afânat şi repartizat uniform pe fundul tăvii.


Se aşează cu lingura umplutura de brânză.

Deasupra se rade cea de-a doua bilă de aluat, tot afânat şi repartizat uniform.

Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute (se încearcă cu scobitoarea).
Se pudrează cu puţină fructoză sau în varianta nedietetică cu zahăr pudră.

Rece, se porţionează după dorinţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu