miercuri, 20 iulie 2011

MOJITO GRANITA, DIETETIC


Adaptată după o reţetă a lui David Lebovitz, publicată în “The Perfect Scoop”*
Ingrediente:
3 căni de apă
100 g fructoză (200 g zahăr, în varianta nedietetică)
o legătură cu frunze de mentă (am folosit uscate)
sucul proaspăt stors de la 3 lime şi o lămâie galbenă
coaja rasă de la o lime şi ½ de lămâie galbenă
o sticluţă cu esenţă de rom
1 / 2 cană lichior de mentă
Preparare:
Se rade coaja de la o lime şi de la o jumătate de lămâie galbenă,

apoi se stoarce sucul.

Apa cu frunzele de mentă se pun pe foc şi se fierb 5-10 minute.

Se opreşte focul şi se acoperă cratiţa, până se răcoreşte puţin acest ceai. Se strecoară

şi se adaugă fructoza. Se amestecă până se topeşte.

Se adaugă sucul de lămâie, coaja,

lichiorul

şi esenţa de rom, precum şi câteva frunze proaspete de mentă tocate foarte mărunt.
Acest lichid se toarnă într-un vas şi se pune în congelator. La fiecare oră, granite se amestecă cu o furculiţă, pentru a sparge cristalele de gheaţă.

Operaţiunea se repetă de 3-4 ori. După aproximativ 4-6 ore, mojito granita va fi gata.
Se serveşte în vase (boluri sau pahare) reci, decorat cu frunze de mentă proaspete şi feliuţe de lime.


* Reţeta originală foloseşte zahăr şi rom alb, pe care eu le-am înlocuit cu fructoză şi esenţă de rom şi lichior de mentă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu