Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
duminică, 17 iulie 2011
PARFE DE CACAO
Ingrediente:
2 linguri cu cacao
3 linguri fructoză
4-5 linguri cu apă
4 ouă
O cană cu smântână grasă
câteva vişine şi frunze de mentă pentru decor
Preparare:
Se leagă un sirop din 2 linguri cacao, 3 linguri cu fructoză şi 4-5 linguri cu apă.
Se fierbe până dă un clocot . Dupa ce acest sirop se răceşte puţin, se adaugă pe rand, 4 gălbenuşuri,
o cană cu smântână grasă
şi albuşurile bătute spumă.
Se omogenizează uşor compoziţia.
Se toarnă într-o formă metalică tapetată cu folie alimentară şi se pune în congelator pentru minim 4 ore.
Se scoate din congelator, se răstoarnă pe un platou şi se decorează cu vişine şi frunze de mentă.
Este o îngheţată foarte fină şi nu face “ace” în timpul congelării.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu