duminică, 17 iulie 2011

PARFE DE CACAO


Ingrediente:
2 linguri cu cacao
3 linguri fructoză
4-5 linguri cu apă
4 ouă
O cană cu smântână grasă
câteva vişine şi frunze de mentă pentru decor
Preparare:
Se leagă un sirop din 2 linguri cacao, 3 linguri cu fructoză şi 4-5 linguri cu apă.
Se fierbe până dă un clocot . Dupa ce acest sirop se răceşte puţin, se adaugă pe rand, 4 gălbenuşuri,

o cană cu smântână grasă

şi albuşurile bătute spumă.

Se omogenizează uşor compoziţia.

Se toarnă într-o formă metalică tapetată cu folie alimentară şi se pune în congelator pentru minim 4 ore.

Se scoate din congelator, se răstoarnă pe un platou şi se decorează cu vişine şi frunze de mentă.

Este o îngheţată foarte fină şi nu face “ace” în timpul congelării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu