vineri, 15 iulie 2011

SALATĂ DE BULGUR CU LEGUME LA GRĂTAR



După o reţetă a lui Jamie Oliver

Ingrediente:
2 ardei graşi roşii
3-4 dovlecei
Câteva păstăi verzi
250 g bulgur
O legătură de pătrunjel verde
Pentru sos:
O parte oţet
3 părţi ulei de măsline
Sare şi piper, după gust

Preparare:
Bulgurul se pune la muiat cu 250 ml de apă rece.

Ardeii se coc pe tablă sau pe grătar, se curăţă de coajă şi de seminţe şi se pun peste bulgur.
Dovleceii se taie pe lung felii subţiri şi se coc pe grătar până se înmoaie. Se toacă şi se adaugă şi ei peste bulgur.
Păstăile se opăresc în apă cu sare, se usucă şi se coc şi ele pe grătar. Se toacă bucăţi de 1-2 cm şi se adaugă peste bulgur şi celelalte legume.

Se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.Ingredientele pentru sos se amestecă, se pun într-un recipient (borcan) cu capac şi se agită bine.

Se amestecă salata şi se stropeşte cu sos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu