joi, 28 iulie 2011

RULADĂ DIN PIEPT DE CURCAN CU ARDEI COPT




Ingrediente:
un piept de curcan
o lingură cu ulei de măsline
Sare şi piper
Pentru umplutură:
O jumătate de ceaşcă de cafea cu orez
Câteva fire de ceapă verde
Sare
Câteva fire de şofran
3 ardei capia roşii, copţi
O legătură cu pătrunjel
2 linguri ulei de măsline
Preparare:
Se curăţă pieptul de curcan de pieliţe, se spală şi se taie în aşa fel încât să formeze un dreptunghi, care să se poată rula. Se bate cu ciocanul de şniţele, se unge cu uleiul de măsline şi se condimentează cu sare şi piper. Orezul se trece prin câteva jeturi de apă rece, până se limpezeşte. Se pune la fiert cu o ceşcuţă de apă, un praf de sare, piper, câteva fire de şofran şi ulei de măsline.
Când orezul este aproape fiert se adaugă ceapa şi jumătate de legătură de pătrunjel tăiate mărunt, se acoperă cu un capac şi se lasă la cald.
Peste pieptul de curcan se aşează felii de ardei copt,

peste care se întinde orezul,

se rulează, se leagă cu aţă de bucătărie

şi se dă la cuptor cu 2 linguri de ulei de măsline timp de aproximativ 40 de minute, la foc potrivit.


Din când în când se unge rulada cu uleiul din tavă. Când este gata, se scoate se taie aţele cu care a fost legată şi se tăvăleşte prin pătrunjelul verde tocat fin.


Se lasă cam 2-3 ore la rece înainte de a se tăia felii şi de a fi servită.



4 comentarii:

  1. Un articol de nota 10, cat ti-a luat sa-l faci?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai mult dureaza sa coci ardeii si cat rulada sta in cuptor. In rest se face destul de repede, daca ai totul pregatit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata si foarte aspectuoasa rulada,dar,as vrea sa stiu,cand o tai,nu se farama?Ca nu are nici un liant,ou,putin cascaval,ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu, dupa cum se vede in imagine pentru ca atunci cand se raceste orezul se leaga

    RăspundețiȘtergere