Bucatarie, icoane, goblenuri...cateva din pasiunile mele pe care vreau sa le impartasesc cu voi.
vineri, 29 iulie 2011
GRANITA DE PIERSICI CU VIN SI VANILIE
Ingrediente pentru 4 porţii:
4 piersici mari sau 8 mici, cu coaja de un roşu închis
2 benzi de coaja de lămâie, făcute cu un curăţător de cartofi
½ pastaie de vanilie tăiată de-a lungul sau extract de vanilie făcut în casă
3 cm dintr-un baton de scorţişoară
500 ml vin alb
75 g fructoză sau 175 g de zahăr pudră
Preparare:
Alegeţi piersici cu coaja foarte întunecată şi o aromă puternică, care sunt destul de coapte, dar totodată tari, încât ar fi perfect să fie mâncate mâine. Acestea vor fi cele mai bune pentru a le găti astăzi.
Se pune totul într-o oală, se adaugă apă cât doar să acopere piersicile, cam 500 ml.
Se pune oala pe foc mic, şi se fierbe până când piersicile se moaie, coaja crapă şi se poate curăţa uşor, cam 3-4 minute, dacă acestea sunt bine coapte, sau 15-20 în cazul în care sunt tari.
Se scot piersicile din sirop şi se lasă să se răcorească puţin apoi se curăţă de coji, care se pun înapoi în oala cu sirop. Piersicile decojite se pun acoperite, în frigider.
Siropul cu cojile se fierbe încă cel puţin 20 de minute, pentru a extrage toată culoarea şi aroma.
Dacă siropul este prea apos, puteţi fie să-l fierbeţi un pic mai mult, sau mai adaugaţi zahar (fructoză) după gust.
Siropul roz trandafiriu se strecoară,
se lasă să se răcească şi se congelează ca orice granita: la fiecare oră, granite se amestecă cu o furculiţă, pentru a sparge cristalele de gheaţă. Operaţiune se repetă de 3-4 ori.
După aproximativ 4-6 ore, granita va fi gata.
Serviţi granita (a cărei culoare este roz trandafirie), cu piersicile întregi, oprite în figider,aşezate deasupra.
Este delicioasă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu