sâmbătă, 30 iulie 2011

SUPA RECE LITUANIANĂ


Ingrediente pentru 6 porţii:
4-5 ouă - fierte în coaja, fin tocate
2 - 3 sfecle mici - aproximativ 300 - 350 g
2- 3 castraveţi - aproximativ 250 g
2 -3 buc. de cartofi (opţional)
ceapă verde, pătrunjel, mărar - dupa gust
1 litru de iaurt
100 g smântână
sare
piper

Preparare:
Sfecla se curăţă, se spală şi se taie în cuburi mici (se poate da pe o răzătoare mare).

Cartofii se curăţă, se taie în cubuleţe.

Peste sfeclă şi cartofi se toarnă apă, astfel încât aceasta doar să acopere legumele.

Se fierb legumele până când se înmoaie (circa 10 minute după ce au început să fiarbă) şi apoi se lasă să se răcească.

Se spală şi se taie castraveţii cubuleţe.

Se toacă verdeţurile şi ouăle.

În supa de sfeclă se adaugă iaurtul, legumele, ouăle şi verdeaţa.

Se amestecă, se condimentează cu sare şi se pune în frigider. O oră mai târziu, se poate servi, punând în fiecare castronel câte o lingură cu smântână.




Un comentariu: