vineri, 23 septembrie 2011

FRIPTURĂ DE VITĂ LA CUPTOR ÎN CRUSTĂ DE IERBURI



Ingrediente:

1kg pulpă de vită sau vrăbioară
5-6 căţei  de usturoi
2 linguri de ulei
Mix de piper
Câteva boabe de ienibahar
Cimbru
Ierburi de Provence
Câteva fire de pătrunjel verde
Boia de ardei
2-3 foi de dafin
Sare
Un pahar de vin alb sec


Preparare:

 Usturoiul se curăţă şi se taie feliuţe.
Cu un cuţit bine ascuţit se fac incizii în carnea de vită, în care se introduc felii de usturoi (se împănează).

Piperul, ienibaharul, boiaua şi ierburile se pun în mojar şi se amestecă.
Se toarnă două linguri de ulei şi se amestecă bine.
Cu acest amestec se unge carnea peste tot, cu ajutorul unei pensule.

Se aşează în tavă, se adaugă foile de dafin, câţiva căţei de usturoi tocaţi mărunt şi paharul de vin.Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 30-40 de minute,

după care se scoate folia şi se mai lasă să se rumenească friptura, stropindu-se din când în când cu sosul din tavă. Cand este gata se feliază şi se serveşte.



Un comentariu:

  1. mama ce bine arata. gata m-am convins las si runda de pariuri sportive live promisa vecinului meu englez si competitia de canoe de vinerea viitoare si vin in tara pe un wekend sa manac friptura de vita la cuptor pe bune.aici carnea n-are gust. mersi mult pentru articol. stateam laducii, dar acum pe bune- vin acasa:D

    RăspundețiȘtergere