marți, 27 septembrie 2011

PIERSICI ÎN SIROP

Ingrediente:
Piersici
Un baton de scorţişoară
Coajă de lămâie
Zahăr,  în varianta  nedietetică sau fructoză, după gust. 

Preparare:

Se aleg piersici frumoase, nelovite şi nu prea coapte. Se spală şi se lasă să se zvânte.Într-o cratiţă se  pune la fiert atâta apă cât să acopere piersicile. Se pune un baton de scorţişoară şi coajă de lămâie cât se cu instrumentul de curăţat legume de două ori.

 Când apa clocoteşte se pun piersicile şi se opăresc până plesneşte coaja.
Se scot în strecurătoare şi când s-au răcorit puţin se decojesc.

Piersicile decojite se taie în jumătăţi , se scot sâmburii şi se aşează în borcane.

Se procedează la fel cu toate piersicile.

Cojile piersicilor se pun  în cratiţa cu lichidul în care s-au opărit şi se fierb bine.

 Se strecoară, presând bine cojile să lase toată aroma.

 Se adaugă zahăr sau fructoză după gust, aşa fel încât să rezulte un sirop nu prea gros.

Fierbinte, de pe foc, se toarnă peste jumătăţile de piersici, astfel încât să le acopere.

Se  capsează borcanele şi se pun între pături să se răcească lent.
Când s-au răcit complet se aşează în cămară.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu