Ingrediente:
Aripioare
de pui
2
ouă
2
linguriţe de făină
Pesmet
Sare
şi piper
Ulei
pentru prăjit
Preparare:
Aripioarele
de pui se taie în 3 bucăţi iar vârfurile se îndepărtează.
Celelalte două părţi se taie la încheieturi, în
două părţi, după care se desface carnea de pe os, începând dintr-un capăt,
adunând toată carnea la celălalt capăt, formând o bilă, după tehnica prezentată
aici.
Se
sărează şi se pipărează.
Se
sparg ouăle, se condimentează cu sare şi piper, se amestecă cu cele două
linguriţe de făină formând un aluat subţire, ca cel de clătite. Se iau
bucăţelele de pui şi se înmoaie carnea în aluat apoi se trece prin pesmet.
Într-un
vas se pune ulei la încins, astfel încât biluţa de carne de la capătul osului
să fie acoperită în întregime de ulei.
Se lasă până se rumenesc apoi se scot pe
hârtie absorbantă. Se servesc cu salată, legume sau murături, după sezon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu