duminică, 30 octombrie 2011

PASTA DE ARDEI IUŢI

 Ingrediente:
½ kg ardei iuţi
2-3 ardei graşi roşii sau ardei kapia
300 g roşii bine coapte
2-3 linguri de ulei
Sare
2-3 linguriţe de miere de albine 

Preparare:

Câţiva ardei iuţi şi cei graşi sau kapia se coc pe flacără. Se curăţă cu atenţie de coajă (cei iuţi se cam rup), precum şi de cotoare şi seminţe. Se toacă şi se pun în cratiţa peste uleiul încins.Ceilalţi ardei iuţi se toacă rondele cu tot cu seminţe şi se adaugă şi aceştia în cratiţă, peste cei copţi. Se amestecă constant. Cănd s-au înmuiat şi ardeii tocaţi se adaugăroşiile curăţate de coajă şi tocate fin sau puse în blender.


 Se fierbe amestecul până devine o pastă . se adaugă mierea şi sarea. Se toarnă fierbinte în borcane şi se sterilizează sub pături.
Se foloseşte în cantitate foarte mică la condimentat ciorele, sosurile, tocăniţele.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu