Ingrediente:
Blat:
200 g unt,
100 g fructoză (sau
300 g zahăr în varianta nedietetică),
3 linguri cu
vârf de cacao,
3 linguri cu lapte,
5 ouă,
8 linguri făină
Cremă:
500 ml lapte,
3 gălbenuşuri,
100 g ciocolată
albă,
2 linguri amidon
de porumb,
10 g gelatină,
esenţă de
vanilie sau ½ păstaie de vanilie
Decor :
100 g ciocolată
neagră
Mod de preparare:
Blat:
Într-un vas se
pun untul, zahărul, cacaoa, şi laptele şi se fierb două-trei clocote. Se lasă
să se răceorească şi se adaugă gălbenuşurile, făina şi albuşurile bătute spumă.
Se amestecă uşor, de jos în sus prin răsturnare, să se aereze bine aluatul. Se
coace 20-25 minute în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Crema:
În lapte se
pune jumătatea de păstaie de vanilie tăiată mărunt şi se pune pe foc să se încălzească.
Se amestecă
gălbenuşurile cu amidonul şi laptele cald, apoi se pun pe baie de aburi
amestecând continuu. Se adaugă ciocolata mărunţită şi se fierbe până se
îngroaşă puţin. Se lasă gelatina la înmuiat în apă, apoi se pune în cremă şi se
amestecă bine.
Se toarnă crema deasupra prăjiturii. Se dă la rece până se
întăreşte crema apoi se decorează cu grilaj din ciocolată neagră topită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu