Ingrediente:
300 g făină
3 ouă
200 g iaurt
100 g fructoză (sau 280 g zahăr, în varianta
nedietetică)
100 ml lichior de mentă (sau 100 ml
sirop de mentă în varianta nedietetică)
30 ml sirop de mentă,
60 g fulgi de nucă de cocos (am pus de culoare verde, pentru că nu am găsit
alta în apropierea casei),
80 ml ulei de floarea soarelui
Un plic zahar vanilat (am pus un vârf de cuţit de
pudră naturală de vanilie :
Un plic cu praf de copt
250 g ciocolată (am pus 3: una albă
şi două amărui)
O legătură de mentă proaspătă.
Preparare:
Se cerne făina cu praful de copt şi se amestecă cu ouăle, zahărul, iaurtul, fulgii de nucă de cocos, siropul şi lichiorul de mentă, uleiul de floarea
soarelui, zahărul vanilat sau praful de vanilie.Se adaugă frunzele de mentă spălate şi tocate mărunt.
Se amestecă bine cu o lingură de lemn, până se obţine un aluat cu o consistenţă fluidă şi uniformă.
Ciocolata se taie în bucăţi nu prea mici.
Pereţii laterali ai tăvii se ung cu
unt şi se tapetează cu făină iar fundul tăvii
cu hârtie de copt care a fost udată şi stoarsă bine.
Asezăm bucăţile de ciocolată în tavă
şi turnăm aluatul peste ea.
Prăjitura se coace pentru 25-30
minute în cuptorul preîncălzit.
Se lasă prajitura să se răcească în tavă, după care se
răstoarnă pe un platou dreptunghiular şi se îndepărtează cu grijă hârtia de copt.
Se porţionează şi se serveşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu