Nimeni nu-şi va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete.
•Gabriel Garcia Marquez - ultima scrisoare din “veacul de singurătate”.

duminică, 9 octombrie 2011

PRĂJITURA CU MENTĂ ŞI CIOCOLATĂ


Este o prăjitură deosebit de bună şi uşor de preparat.

Ingrediente: 

300 g făină
3 ouă
200 g iaurt
100 g fructoză (sau 280 g zahăr, în varianta  nedietetică)
100 ml lichior de mentă (sau 100 ml sirop de mentă în varianta  nedietetică)
30 ml sirop de mentă,
60 g fulgi de nucă de cocos  (am pus de culoare verde, pentru că nu am găsit alta în apropierea casei),
80 ml ulei de floarea soarelui
Un  plic zahar vanilat (am pus un vârf de cuţit de pudră naturală de vanilie :
Un  plic cu  praf de copt
250 g ciocolată (am pus 3: una albă şi două  amărui)
O legătură de mentă proaspătă. 

Preparare: 

Se  cerne făina cu praful de copt şi se  amestecă cu ouăle, zahărul, iaurtul,  fulgii de nucă de cocos, siropul  şi lichiorul de mentă, uleiul de floarea soarelui, zahărul vanilat sau praful de vanilie.Se adaugă frunzele de mentă spălate şi tocate mărunt.
Se amestecă bine cu  o lingură de lemn, până se obţine  un aluat cu o consistenţă  fluidă şi uniformă.

Ciocolata se  taie în bucăţi  nu prea mici.
Pereţii laterali ai tăvii se ung cu unt şi se tapetează cu făină iar  fundul tăvii cu hârtie de copt care a fost udată şi stoarsă  bine.
Asezăm bucăţile de ciocolată în tavă şi turnăm aluatul peste ea.
Prăjitura se coace pentru 25-30 minute în cuptorul preîncălzit.
Se lasă  prajitura să se răcească în tavă, după care se răstoarnă pe un platou dreptunghiular şi se îndepărtează  cu grijă hârtia de copt.
Se porţionează şi se serveşte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu