200
g ciocolată albă
200
g ciocolată amăruie
600
g smântână
10
g gelatina
1dl apă
o
lingură de coniac
o
jumătate de linguriţă de ness
o
foaie de napolitană
Preparare:
Gelatina
se pune în apă rece la înmuiat.
Cele
două feluri de ciocolată, albă şi amăruie, se topesc, fiecare cu câte un dl de smântână. Gelatina înmuiată se
încălzeşte (pe baia de abur sau la microunde) până se topeşte complet şi devine
transparent (fără însă a ajunge la fierbere).
În ciocolata topită se adaugă gelatina şi se amestecă bine.
În
fiecare dintre cele doua feluri de ciocolată fierbinte se adaugă câte 200 g de smântână.
În
partea albă se adauga o lingură de coniac şi în cea neagră se adauga ness.
Se
aşează foaia de napolitană în tavă.
Se
toarnă (amestecul va fi destul de subtire), alternativ, amestec de ciocolată de
culoare albă şi neagră.
Se
păstrează în frigider câteva ore pentru a se întări.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu