-500g de carne
macră
- 1/2 linguriţă
de sare
- o ceapă şi o
căpăţână de usturoi (opţional)
- 30 ml vin
alb
- condimente pentru tocatură*
- 100 ml smântână grasă
- 1 ou
- 2 bucăţi de
limbă de porc fiartă
- câteva ciuperci
-verdeaţă după gust
- Supă de pui
sau vin alb (după cum doriţi)
* condimentele pentru tocătură :
-piper alb
-coriandru
-cimbru
-cuişoare
-nucşoară
-piper alb
-coriandru
-cimbru
-cuişoare
Carnea se taie în bucăţi potrivite şi se sărează. Se toacă în procesorul de alimente (sau în maşina de tocat, cu o sită fină).
Se frământă până la consistenţa de pastămoale. Se daugă oul, usturoiul, ceapa, condimentele pentru tocătură, vinul alb şi se amestecă din nou bine.
Se adaugă smântâna şi se amestecă până se combină.Se pun ciupercile tăiate
şi o bucată de limba fiartă şi tăiată felii şi se amestecă cu mâna.
Se taie un dreptunghi mare de folie alimentară (cel puţin 4 straturi). Jumătate din umplutură se aşează pe aceastăfolie. În mijloc se pune bucata de limbă rămasă şi se acoperă uniform cu restul de tocătură.
Se formează un rulou
care se leagă la capete. Se pune în aburitor şi se fierbe acoperit, la foc mic,
cel puţin două ore şi jumătate.
Se lasă să se răcească şi se feliază. Se poate
servi simplu sau cu ceapă, usturoi, muştar, sau orice alt sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu