1
kg de carne tocată (porc, vită, vită cu porc sau chiar piept de pui, cum am
folosit eu)
2-3
cepe
Un
morcov
2-3
linguri cu pastă de roşii
O
ceşcuţă de cafea cu orez
½
legătură de mărar verde
½
legătură de pătrunjel
2
linguri cu ulei de floarea soarelui
Sare
şi piper după gust
2-3
roşii
Un
pahar de vin
Foi
de viţă.
Preparare:
Dacă
foile de viţă sunt proaspete, se opăresc în apă sărată, se scot şi se lasă să
se scurgă. Dacă sunt conservate la sare se spală bine cu apă rece, după care se
pun în apă călduţă să se desăreze.
Ceapa
se taie peştişori şi se pune sa se călească în ulei încins, fără a se rumeni,
doar până devine sticloasă. Morcovul se dă pe răzătoare şi se adaugă peste
ceapă. Se adaugă şi orezul şi se amestecă până ce acesta se albeşte. Se stinge
cu sosul de roşii diluat cu 2-3 linguri cu apă. Se lasă să fiarbă până scade
tot lichidul. Se sărează şi se pipărează după gust. Se lasă să se răcească.
Când
s-a răcit se adaugă carnea tocată şi verdeaţa tocată mărunt. Se amestecă bine,
se mai potriveşte de sare şi piper şi se umplu foile de viţă,
formând sărmăluţele.
Se aşează în vasul în care se vor fierbe se pun felii de roşii
printre sărmăluţe şi se acoperă cu foi de viţă.
Se pun la fiert cu apă amestecată cu o lingură de pastă de roşii. Când sunt aproape gata de fiert se adaugă vinul
şi se lasă să scadă.
Se servesc cu smântână şi mămăligă caldă.
formând sărmăluţele.
Se aşează în vasul în care se vor fierbe se pun felii de roşii
printre sărmăluţe şi se acoperă cu foi de viţă.
Se pun la fiert cu apă amestecată cu o lingură de pastă de roşii. Când sunt aproape gata de fiert se adaugă vinul
şi se lasă să scadă.
Se servesc cu smântână şi mămăligă caldă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu