Ingrediente:
Piersici romaneşti
Zahăr sau fructoză pentru varianta dietetică
Un baton de scorţişoară
Coajă de lamâie
Preparare:
Piersicile româneşti, nealtoite, sunt de dimensiuni mai
mici, cu mai mult puf, nu foarte
uniforme ca formă şi mărime, dar foarte aromate. Am avut din două surse unele
mai mici şi altele ceva mai mari.
Spre comparaţie am pus şi câteva din
import (Grecia sau Italia)
Se spală piersicile şi se lasă să se scurgă.
Se aşează piersicile în borcane curate şi uscate. Borcanele
cu piersici se umplu cu apă care apoi se scurge într-o oală,
în care se mai pune zahăr sau fructoză după gust, ţinând cont şi de cât
de dulci sunt fructele.
Se adaugă în oală batonul de scorţişoară şi câreva coji
de lămâie şi se fierbe, până se topeşte zahărul.
Borcanele cu piersici se pun
pe o tavă, alături de oala cu sirop. Se umplu borcanele cu siropul care
clocoteşte (fiind aşezate pe tavă, borcanele nu vor plesni).
Se pun capacele şi
se aşează între pături să se răcească încet şi să se sterilizeze. Când s-au
răcit, se aşează în cămară.
Simplu, sănătos, gustos.
yum the peaches look so good, can I have some? :)
RăspundețiȘtergere