Blat:
4 gălbenuşuri
100
g unt
100
g zahăr pudră
350
g făină
Coaja
şi zeama de la o portocală
Un
borcan cu gem acrişor (caise, prune, piersici)
Crema:
4
albuşuri
8
linguri cu zahăr
200-250
g nucă
Zeama
şi coaja de la o lămâie
Un
vârf de cuţit de bicarbonat
Preparare:
În vasul de frământat se pune untul,
zahărul, se adaugă gălbenuşurile,
coaja şi zeama de porocală,
apoi
făina cernută împreună cu bicarbonatul . Se frământă puţin până se omogenizează
apoi se aşează în tava unsă cu puţin unt.
Foaia se coace câteva minute. Se scoate şi aşa fierinte se
unge cu gem.
Deasupra se toarnă albuşurile bătute bine cu zahărul şi în care
s-a adăugat zeama şi coaja de lămâie, bicarbonatul şi nucile tăiate grosier.
Se dă din nou la
cuptor, la foc foarte mic pentru aproximativ o oră.
Rece, se porţionează şi se
serveşte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu