marți, 20 decembrie 2011

BUDINCĂ DE CIUPERCI

Este un aperitiv rapid, uşor de făcut şi foarte delicios!
Ingrediente:
1/2 kg de ciuperci proaspete sau 2 cutii cu ciuperci conservate
100 g cascaval ras
3-4 cepe
6 ouă
3 linguri cu smântână
2 linguri cu făină
sare,
piper,
pătrujel şi mărar verde
o lingură de parmezan ras
2 linguri cu ulei
2 linguri pesmet

Preparare:

Ciupercile, de preferat mai micuţe, se curăţă şi se spalăbine. Se taie bucăţi mai mărişoare şi se pun la fiert cu o ceapă tăiată mărunt, sare, piper şi puţină verdeaţă.
Celelalte cepe se taie peştişor şi se călesc uşor într-o lingură de ulei. Se iau de pe foc şi se adaugă ciupercile fierte şi scurse de zeamă,

făina,smântâna, restul de verdeaşă tocată,

caşcavalul ras

şi se amestecă.
Ouăle se bat bine cu sare şi piper.

Se adugă peste celelalte ingrediente.
Se unge cu ulei şi se presară cu pesmet un vas termorezistent.

Se toarnă compoziţia cu ciuperci, se nivelează, se presară deasupra parmezanul ras

şi se dă la cuptorul preîncălzit, pentru 40-45 de minute
.
Se poate consuma atât ca aperitiv cald cât şi rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu