Ingrediente:
300
g linte maro,
2
l supă
de legume,
2
cepe
2-3
căţei de usturoi,
un
morcov mare sau 2 mici,
o
felie de ţelină sau o ţelină mică
2
linguri cu unt,
pătrunjel
verde tocat fin
sare
şi piper după gust
Mod de preparare
Lintea
se alege şi se spală, apoi se pune la fiert cu apă cât s-o acopere şi sare. Se
lasă să fiarbă 10 minute la foc potrivit. Se varsă apa şi se repetă operaţia încă o dată.
Se toacă mărunt ceapa şi ţelina iar morcovul felii. Se încinge untul într-o
tigaie, se căleşte ceapa până devine
sticloasă, se adauga usturoiul trecut prin presă sau tocat fin si se amestecă
rapid de câteva ori să se călească usor şi usturoiul. Se adaugă ţelina şi
morcovul
şi după ce s-au muiat puţin se toarnă supa şi apoi lintea. Se potriveşte de sare şi piper şi se acoperă.
Se fierbe cam 30 minute la foc mic până când
lintea este moale. Se serveste presarat cu patrunjel tocat fin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu