Ingrediente:
3-4 cepe mărişoare
Un gogoşar şi un ardei gras roşu
4-5 cartofi mari (cam 1 kg)
3-4 roşii
2 linguri de ulei
O foaie de dafin
Câteva boabe de piper
Câteva fire de pătrunjel verde
murături pentru
servit
Preparare:
Se taie ceapa peştişori (pot fi şi felii mai grosuţe) şi
se pune la călit în cele 2 linguri de ulei.
Se adaugă un vârf de cuţit de sare grunjoasă şi se amestecă până se moaie puţin. Se adaugă gogoşarul şi ardeiul gras tăiaţi fâşiuţe. Se amestecă ocazional, până se înmoaie şi aceştia.
Se adaugă cartofii tăiaţi cuburi, se amestecă de câteva ori, să tragă puţin ulei
apoi se pune apă cât să acopere legumele şi un deget peste.
Se lasă să fiarbă acoperit, până cartofii sunt aproape fierţi. Acum se adaugă roşiile curăţate de coajă şi tocate mărunt.
Se condimentează cu foaia de dafin, câteva boabe de piper şi pătrunjel verde tocat mărunt.
Se potriveşte de sare şi se continuă fiererea pănă se cartfii sunt fierţi, dar încă îşi păstrează forma.
Se adaugă un vârf de cuţit de sare grunjoasă şi se amestecă până se moaie puţin. Se adaugă gogoşarul şi ardeiul gras tăiaţi fâşiuţe. Se amestecă ocazional, până se înmoaie şi aceştia.
Se adaugă cartofii tăiaţi cuburi, se amestecă de câteva ori, să tragă puţin ulei
apoi se pune apă cât să acopere legumele şi un deget peste.
Se lasă să fiarbă acoperit, până cartofii sunt aproape fierţi. Acum se adaugă roşiile curăţate de coajă şi tocate mărunt.
Se condimentează cu foaia de dafin, câteva boabe de piper şi pătrunjel verde tocat mărunt.
Se potriveşte de sare şi se continuă fiererea pănă se cartfii sunt fierţi, dar încă îşi păstrează forma.
Pentru această
mâncare de post delicioasă, am desfăcut primul borcan de castraveţi şi gogonelemurate, din anul acesta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu