Deşi
afară au fost astăzi aproape 20 de grade cu minus, ieri, deşi sunt cardiacă, am ieşit afară din casă şi cu
această ocazie mi-am cumpărat şi câteva legume care amintesc de primăvară:
salată verde, ridichi, castraveti, roşii. Mi-am spus că o salată de primăvară
ar merge de minune cu un rizoto cu pipote şi inimioare de pui. Zis şi făcut:
Ingrediente:
1
kg de pipote şi inimi de pui
O
cană cu orez
Un
fir subţire de praz
O
ceapă mică
Un
morcov
Câteva
fire de şofran, pentru culoare
O
jumătate de ardei gras roşu
Un
ardei iute
3
roşii cireşe, pentru décor
Sare
şi piper după gust
Preparare:
Pipotele
şi inimioarele se spală bine şi se pun la călit într-o lingură cu ulei. Din
când în când se adaugă câte puţină apă caldă şi se fierb în oala acoperită.
Când
sunt aproape fierte şi a scăzut toată apa şi lichidul lăsat, se adaugă ceapa şi
prazul tocate,
morcovul tăiat şi el fideluţă
şi se călesc împreună până se înmoaie legumele.
Se adaugă orezul şi se amestecă repede.
Când orezul s-a albit
se adaugă 2 căni cu apă caldă şi câteva fire de şofran. Se amestecă şi se lasă
să fiarbă acoperit, la foc mic.
Când a
scăzut şi se vede orezul, se adaugă şi ardeii tocaţi, sare şi piper după gust. Se
termină de fiert, se opreşte focul şi se lasă oala acoperită timp de 10 minute.
Cele
3 roşioare se călesc într-o lingură de unt.
Cu ele şi cu sosul format se
decorează rizoto.
Se serveşte cu salată.