vineri, 27 ianuarie 2012

SCORDOLEA CU MACROU AFUMAT

Ingrediente:

O bucată de macrou afumat  
2 cartofi mari (cam o jumătate de kg)
200 g nuci
4-5 căţei de usturoi (după gust, se poate pune şi mai mult usturoi)
O lingură cu vârf de smântână grasă sau unt
O lingură cu ulei de măsline
Câteva fire de pătrunjel verde sau frunze de ţelină
Sare şi piper 

Preparare:

Macroul afumat se curăţă de oase şi de pieliţă, păstrând bucăţi cât mai mari.

Cartofii se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se pun la fiert cu apă cât să-i acopere.

Când s-au fiert, se scurge apa, se pune smantâna sau untul

şi se face un piure cremos. 

Din nuci se opresc câteva  bucăţi care se rumenesc în cuptor  şi care vor fi folosite pentru décor. Celelalte se presează într-o piuliţă de piatră. Se adaugă sare şi usturoiul tăiat bucăţi şi se presează foarte bine. Se adaugă ulei câte puţin, ca la maioneză şi câteva picături de apă, până se obţine un sos cremos.


Se pune peste piure şi se amestecă bine.

Se aşează sosul scordolea pe platou. Deasupra se pun bucăţile de macrou afumat. Se decorează cu nucile rumenite, pătrunjel verde şi câteva boabe de piper.

Un comentariu:

  1. Interesanta combinatie! Nu-mi aduc aminte sa fi gustat pana acum asa ceva. Arata bine!

    RăspundețiȘtergere