luni, 9 ianuarie 2012

PRAJITURA CU PORTOCALE, CREMĂ DE LĂMÂIE ŞI GLAZURĂ DE COACĂZE

Ingrediente:

Blat:

4 ouă
o portocală
8 linguri cu zahăr
8 linguri cu făină
150 g unt
Un plic cu praf de copt 

Crema:

600 ml lapte
7 linguri cu amidon (zeamil)
7 linguri cu zahăr
100 g unt
Zeama şi coaja de  la o lămâie 

Glazura:

100 g ciocolată (albă, am folpsit eu)
500 ml suc de portocale (am folosit 100 ml sirop concentrat de coacăze şi 400 ml apă)
40 g amidon 

Sirop:

200 ml suc de portocale 

Preparare:

Blatul:
Se separă oualele, portocala se face piure. Untul se freacă cu zahărul se adaugă apoi gălbenuşurile, piureul de portocală şi făina  cernută împreună cu praful de copt. La urmă se adaugă în 3 reprize, albuşurile bătute spumă. Se toarnă  compoziţia în  tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit cca 35 min, până trece testul cu scobitoarea.

Crema:
Laptele se amestecă cu amidonul şi  zahărul, se pun la foc mic până ce se ingroasa. Se ia de pe foc se adaugă  untul se omogenizează şi se lasă să se răcorească.Când este rece se adaugă zeama si coaja de lămâie.
Asamblarea:
Blatul se însiropează  cu sucul de portocale,se pune deasupra crema şi se rade 50 g de ciocolată.

Se prepară glazura:
Se amestecă siropul de coacăze cu apa şi cu amidonul şi se pun pe foc mic până se îngroaşă. Caldă,  se pune  peste prajitură.
Deasupra se rade restul de  ciocolată.

Se dă la rece cca 2 ore, după care se poatte porţiona şi servi.

   






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu